Provincie steekt half miljoen in 'aardbevingsopleidingen'

Het provinciebestuur trekt een half miljoen euro uit om de komende vier jaar door te kunnen gaan met het EPI-kenniscentrum. Dat is een samenwerking van het Alfa College, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit die onder meer zorgt voor opleidingen die aarbevingsgerelateerd zijn.
'We willen dat mensen uit Groningen aan het werk kunnen en dat ze dat in het bevingsgebied kunnen doen', vertelt gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP). 'Dit geld is er voor om de kennis en de organisatie te laten blijven bestaan.'

Opleidingen
Het EPI-centrum, dat staat voor educatie, praktijk en innovatie, bestaat sinds 2014. Intussen zijn er al mensen opgeleid om in bevingsgebied te werken.

Nieuwe technieken
'Er komen nieuwe technieken aan in de afhandeling van schade en bij het versterken van woningen', aldus Eikenaar. 'Dus je moet zorgen dat je de komende tijd weer mensen opleidt die dat kunnen doen.'

Naast de provincie, dragen ook de NAM, de Nationaal Coördinator Groningen en de Economic Board Groningen dragen ook hun steentje bij. 'Het komt in z'n totaliteit net boven de miljoen euro uit, wat we hier samen in steken', aldus Eikenaar.

Lees ook: Kennis over aardbevingsbestendig bouwen wordt gebundeld
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws