Beslaglegging op bankrekening Zorggroep Groningen

Het conflict tussen tussen de Veendammer vastgoedondernemer Han Vos en Zorggroep Groningen loopt steeds hoger op.
Vos heeft voor een half miljoen euro beslag laten leggen op de bankrekeningen en onroerend goed van de zorggroep. Inzet van het conflict is voormalig zorgcomplex Westerhave in Veendam, dat Vos medio vorig jaar van Zorggroep Groningen kocht.

Ex-gedetineerden

In juni dit jaar ging het complex daadwerkelijk over in handen van Vos. Namens hem doet Huib Hielkema, advocaat in Amsterdam, het woord: 'Mijn cliënt dacht dat zijn huurders ouderen waren. Maar Zorggroep Groningen bleek in de tussen tijd allerlei andere huurders in het pand te hebben gezet, zoals ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten. Sommigen van hen veroorzaakten veel overlast'.

Inkomstenverlies

Dat bleek in augustus, toen de politie moest ingrijpen bij een hoogopgelopen ruzie tussen een groep bewoners die verhaal ging halen bij een andere bewoner. Inmiddels is die man naar elders vertrokken. Maar Vos lijdt inkomstenverlies en legt de schuld daarvan bij Zorggroep Groningen.

Voorgespiegeld

Hielkema: 'Een aantal appartementen staat leeg. De huurders daarvan zijn vertrokken, omdat ze daar niet meer wilden wonen. Los daarvan is het complex sowieso minder waard geworden doordat er een ander slag mensen woont dan mijn cliënt was voorgespiegeld'.

528.000 euro

Vos liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechtbank in Groningen. Die gaf vorige week toestemming voor de beslaglegging voor een bedrag van 528.000 euro. Hielkema: 'Het komt erop neer dat de bankrekening van de zorggroep voor een deel is geblokkeerd. Bovendien wordt met de beslaglegging voorkomen dat op (een deel van) het vastgoed een hypotheek wordt afgesloten'.

Precieze schade

Hielkema kan niet zeggen hoelang de beslaglegging blijft gehandhaafd. 'Wij krijgen hiermee de tijd om aan te tonen wat de precieze schade van mijn cliënt is. Hij hoeft geen bloed te zien, maar wil wel krijgen waar hij recht op heeft. Hij vindt dat Zorggroep Groningen in gebreke is gebleven'.
'Niet op de hoogte'
Peter Drenth, bestuurder bij Zorggroep Groningen, laat in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van de beslaglegging en daarom geen commentaar te kunnen geven. Wel verzekert hij dat de situatie geen gevolgen heeft voor de zorgverlening.

Lees ook: