Gemeente Delfzijl start proef met parkeerschijfzones

De gemeente Delfzijl begint een proef met parkeerschijfzones rond het winkelcentrum van de havenstad. De gemeente wil zo het vernieuwde winkelcentrum in Delfzijl aantrekkelijker maken voor bezoekers die met de auto willen komen.
In de blauwe zones kan straks voor maximaal twee uur worden geparkeerd. Hiermee wordt langer parkeren ontmoedigd. Op deze manier komen er meer parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers. Wethouder Rijzebol: 'We willen de aantrekkingskracht van het centrum blijven versterken. Voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers zijn daarvoor erg belangrijk.'
De parkeerschijfzone worden ingevoerd op het Commandementsplein, het Molenbergplein en Vennenplein. Voor langparkeerders zijn op andere plekken in en vlak buiten het centrum voldoende parkeermogelijkheden.

Klankbordgroep

Het gebruik van een parkeerschijf is alleen nodig tijdens winkeltijden, van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. De proef gaat negen maanden duren. Dit jaar nog wordt er een klankbordgroep gevormd en wordt gestart met de proef.