Beheer fietsenstallingen blijft mogelijk toch in één hand

© RTV Noord / Eveline Jonkers
De gemeenteraad van Groningen heeft de plannen voor het beheer van fietsenstallingen in de stad aangepast.
Het wordt toch mogelijk dat het beheer bij één bedrijf blijft, in plaats van bij minstens twee.
Burgemeester en wethouders wilden bij de aanbesteding voor de komende jaren zorgen voor minstens twee beheerders. Nu doet Werkpro het beheer van alle stallingen nog. Op die manier wilde wethouder Paul de Rook kleine bedrijven de kans geven ook een deel van het beheer te doen.
Maar de gemeenteraad stak daar woensdagavond een stokje voor.

Verdeling

Het gaat om de stallingen op het Hoofdstation, station Europapark en de stallingen in de binnenstad. Een nieuwe beheerder zou in de plannen hoogstens twee van de drie gebieden krijgen, zodat er ruimte is voor nog een bedrijf. Maar dat is nu dus van tafel.
De aanbesteding blijft opgesplitst in drie delen, maar bepalend wordt de kwaliteit van de bieder. Wie het beste voldoet aan de criteria in de aanbesteding, mag het beheer doen. Daarbij kan het ook zijn dat het totale beheer in één hand blijft.

Onbestaanbaar

Onder meer de PvdA vond het onbestaanbaar dat WerkPro per definitie een deel van het werk zou verliezen. Raadslid Jan Pieter Loopstra vergeleek het met het openbaar vervoer. 'Het is alsof je tegen Qbuzz zegt dat het bedrijf wel mee mag doen aan de aanbesteding, maar met de zekerheid dat het een derde van het werk verliest aan Connexxion.'

Lees ook: