College GS moet conflict met Oost-Groninger gemeenten oplossen

'Opnieuw praten met de Oost-Groninger gemeenten en komen tot een regeling waar alle partijen zich in kunnen vinden'. In een aangenomen motie van de PvdA wordt het College van Gedeputeerde Staten opgeroepen om het conflict over de bouw van goedkope woningen in Blauwestad op te lossen.
De Oost-Groninger gemeenten hebben ernstig bezwaar tegen de bouw van 95 goedkope woningen in Blauwestad, omdat het ten koste gaat van eigen bouwplannen. De gemeenten spreken zelfs van onbehoorlijk bestuur, omdat bouwen in die prijsklasse in Blauwestad eerder was uitgesloten. De gemeenten dreigden kort na het bekend worden van de bouwplannen zelfs met een stap naar de rechter.

Nu wel meerderheid
De motie van de PvdA om in gesprek te gaan met de gemeenten en een oplossing te bereiken, haalde het op 6 juli nog niet omdat er evenveel stemmen voor als tegen waren.

Bij de herstemming was er woensdag wel een meerderheid.

Staghouwer gaat motie uitvoeren
PvdA-fractielid Romke Visser is tevreden. Hij wil het debat over de woningngbouw heropenen om van het College van GS te horen wat die met de motie gaat doen. Gedeputeerde Henk Staghouwer laat weten dat hij de motie gaat uitvoeren. Er zijn zelfs al gesprekken geweest met wethouders van de betrokken gemeenten. Staghouwer kan of wil nog niet zeggen hoe een oplossing er uit kan zien.

Lees ook:
- Oost-Groningen wil financiële compensatie van provincie voor woningbouw Blauwestad
Oldambt wil provincie dwarsbomen met bestemmingsplan Blauwestad
Oost-Groninger gemeenten met provincie in onmin over woningbouw Blauwestad
Meer over dit onderwerp:
dossierblauwestad BLAUWESTAD
Deel dit artikel:

Recent nieuws