Stiefvader van vermoorde Daniëlla lijkt niks op te schieten met hoger beroep

© RTV Noord/Archief
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het hoger beroep tegen Geert W. voor de moord op zijn stiefdochter Daniëlla van Bergen, achttien jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist.
Dat is gelijk aan de straf waartoe hij door de rechtbank in Groningen veroordeeld is. De zaak diende donderdagochtend voor het Gerechtshof in Leeuwarden.

Moord

Volgens het OM heeft de 46-jarige stiefvader de zwakbegaafde Daniëlla op 20 juli 2013 zwaar mishandeld in hun woning aan de Opaalstraat in Groningen. Hij gebruikte daarbij een honkbalknuppel, een stoel en een riem. Het 20-jarige meisje overleed een dag later. Volgens de advocaat-generaal heeft hij zich schuldig gemaakt aan moord.

Fabel

De verdachte heeft in hoger beroep een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij gaf toe dat hij Daniëlla heeft mishandeld. Maar volgens zijn verklaring is ze overleden aan een fatale val van de trap. Het OM verwijst deze doodsoorzaak naar het rijk der fabelen.

'Nog tien minuten, ik maak er een einde aan'

Daniëlla kon als gevolg van eerdere mishandelingen al bijna niet meer lopen en werd toch weer geslagen. Bovendien zei de verdachte dat zij vast afscheid mocht nemen van haar moeder en broertjes en zei vervolgens: 'Nog tien minuten, ik maak er een einde aan'.

Pieter Baan Centrum

Volgens onderzoek van het Pieter Baan Centrum, waaraan Geert W. eerst niet maar in tweede instantie wel wilde meewerken, is de man verminderd toerekeningsvatbaar en is er een hoog risico op herhaling. Zij adviseren TBS met dwangverpleging en daar gaat de advocaat -generaal in mee.
De uitspraak van het Hof is op 28 oktober.

Lees ook: