'Betrokkene bij RUG-fraude wordt opnieuw ingehuurd'

© Flickr/Bert Kaufmann (Creative Commons)
Een voormalig RUG-werknemer die betrokken is bij de fraudezaak, werkt nu voor een groot bedrijf dat onderhoud doet voor de universiteit. Dat schrijft de Universiteitskrant Groningen (UK).
Een jaar voordat hij werd ontslagen vanwege betrokkenheid bij de fraudezaak, tekende hij namens de RUG het miljoenencontract dat Strukton, waar hij nu werkt, bij de RUG heeft.

Opdrachten in ruil voor geld

Het gaat om de oud-leidinggevende van Hans G., de hoofdverdachte in de fraudezaak. G. zou als manager van de facilitaire dienst opdrachten hebben verstrekt aan installatiebedrijven, in ruil voor tienduizenden euro's en diensten.

Tienjarig contract

De voormalig RUG-werknemer en Strukton zijn in 2015 een tienjarig contract overeengekomen, dat het bedrijf via een Europese aanbestedingsprocedure kreeg voor het onderhoud van 44 panden in de binnenstad. Het gaat daarbij onder andere om het Academiegebouw, Van Swinderen Huys en het Universiteitsmuseum.
Toen de fraudezaak ontdekt werd, verbrak de RUG in 2016 alle contracten met klusbedrijven die bij de fraude betrokken waren. Strukton hoorde daar niet bij.

Geen reactie

De voormalig RUG-werknemer wilde niet reageren tegenover de UK. Ook de RUG en Strukton hielden de kaken op elkaar, vanwege 'de privacy van deze persoon'.