Verjonging bestuur is mislukt; kleindierenvereniging stopt

De pluim- en kleindierenvereniging PKV Grijpskerk-Oldehove en omstreken wordt opgedoekt. Er is geen opvolging voor het bestuur.
De vereniging met nog 35 leden ontstond 15 jaar geleden na een fusie van drie kleinere verenigingen die al voor de Tweede Wereldoorlog werden opgericht.

Verjongen valt tegen

De huidige bestuursleden zijn dat stuk voor stuk al meer dan twintig jaar. 'Als we verkiezingen hadden, dan bleef je automatisch eigenlijk al zitten en dat is jammer want zo verjongde het nooit,' zegt voorzitter Gerrit Luursema, eraan toevoegend: 'Maar verjongen viel ook niet mee want de gemiddelde leeftijd van de fokker is ongeveer zestig jaar.'

Opluchting

Met het einde van de vereniging verdwijnt de jaarlijkse Humsterland Show en ook de jongdierenshow. De bestuursleden vinden dat jammer maar dat de organisatie van die evenementen nu wegvalt zien ze toch ook wel als een opluchting.
De paar honderd euro die na een laatste afsluitende bestuursetentje nog in de kas zitten worden komende dinsdag op dierendag geschonken aan een paar dierenweides en buurtverenigingen.