Philips-vestiging is feestelijk overgedragen aan Duitsers

Met het wegtrekken van een stuk plastic voor het bord met de nieuwe naam is de voormalige Philips-vestiging in Winschoten overgedragen aan de nieuwe eigenaar, het Duitse bedrijf QSIL.
Pas bij een tweede poging gaf het plastic mee, maar volgens directeur Nina Huck van de Winschoter vestiging is dat geen slecht voorteken.

Kwartsglas

De vooruitzichten zijn zeer positief, zegt de directeur. In Winschoten wordt kwartsglas gemaakt voor verlichtingen zoals autolampen en beamers. In het Duitse Langewiesen wordt kwartsglas voor allerlei doeleinden gemaakt.
'We vullen elkaar aan', aldus Huck. Met de overname verdubbelt QSIL in omvang. Er zijn dan zo'n 300 mensen in dienst waarvan 135 in Winschoten. Ook daarom voelen de Winschoters zich gelijkwaardig aan de Duitsers.

Naar de beurs

Lange tijd stond de vestiging van Philips in Winschoten in de etalage. Vooral omdat Philips zich toelegt op medische technologie. Zo is de complete verlichtingsdivisie onlangs naar de beurs gebracht.
Maar een koper voor Philips Winschoten vinden lukte niet, totdat de Duitsers zich meldden.
De overnamesom is overigens niet bekend. Volgens Huck biedt de overname door de Duitsers nu ook de kans om de wereldmarkt beter te bedienen met het kwartsglas uit de Molenstad. Vandaag is dan ook 'een goede reden voor een feestje'.