Omwonenden vieren afronding werkzaamheden noordelijke- en oostelijke ringweg

Met vuurwerk en een flyboardshow op het water van het Van Starkenborghkanaal is zaterdagavond de afsluiting gevierd van de werkzaamheden aan de noordelijke en oostelijke ringweg in de stad. Er is ruim vijf jaar aan geklust.
Het feest vond plaats bij de nieuwe Noordzeebrug die speciaal werd belicht door gekleurde spotlights. De brug over het Van Starkenborghkanaal is drie meter hoger dan zijn voorganger. Zo kunnen er grotere schepen gebruik maken van de vaarroute Delfzijl - Lemmer.

Overlast

De omwonenden hebben afgelopen jaren overlast ondervonden van de werkzaamheden, zeggen de provincie, gemeente en de leiding van het hele project. Een feest om het eind van het succesvolle project te vieren was dan ook op z'n plaats, vinden ze.

Doorstroming

Op de noordelijke en oostelijke ringweg zijn de kruisingen en verkeerslichten volledig verdwenen. Om plaats te maken voor nieuwe op-en afritten, rotondes en viaducten. Het ging om meer veiligheid en een betere doorstoming van het verkeer. Ook is er veel groen aangeplant met allerlei 'ecopassages' voor zoogdieren.

Lees ook: