Actiegroep Tegenwind houdt hoop op steun Kamerleden

© Flickr (Risastla (creative commons)) / FPS (Jos Schuurman)
Actiegroep Tegenwind blijft proberen het windmolenbesluit voor de Veenkoloniën van tafel te krijgen. De actiegroep heeft een brief naar Tweede Kamerleden gestuurd om hun te vragen het windmolenbesluit van minister Kamp te herroepen. Dat meldt RTV Drenthe.
Twee weken geleden werd bekend dat de minister van Economische Zaken de plannen voor de Veenkoloniën grotendeels doorzet. Wel is het aantal windmolens omlaag gebracht van 50 naar 45.

Moties

De actiegroep wil nu weten hoe het staat met drie moties die zijn aangenomen over de windmolenplannen. Het gaat daarbij om twee moties van over een kosten- en batenanalyse voor zon- en windplannen en over geluidsnormen bij windturbines.
Er ligt ook een motie over de gevolgen van windmolens voor de antennes in het Lofar-gebied.
Tegenwind schrijft in de brief dat minister Kamp eerst deze moties moet uitvoeren, voordat er een besluit wordt genomen over de windmolenplannen voor de Veenkolonien. Volgens voorzitter Jan Nieboer is dat besluit inmiddels genomen, maar Tegenwind weet niet hoe het nu staat met de uitvoering van de moties.

'Dictatuur'

De actiegroep is verbaasd over het moment waarop Kamp het besluit heeft genomen om de windmolenplannen in de Veenkoloniën door te zetten. Het besluit is half september genomen, terwijl de Kamer nog niets had gehoord over de uitkomsten van de moties.
Ook meldt Tegenwind dat de directie van Lofar door de minister onder druk is gezet om een convenant te onderteken. 'Wij vragen ons dan ook af hoe u hiermee om zal gaan en of u deze vorm van dictatuur door de minister tolereert', schrijft Tegenwind in de brief aan de Kamerleden.

Lees ook: