Schrijfster is blij met tweede seizoen 'Pauperparadijs'

'Ik ben ongelofelijk blij dat we dit verhaal nog kunnen vertellen aan veel meer mensen', vertelt Suzanna Jansen, schrijfster van het boek 'Het Pauperparadijs'.
'Er stonden nog zoveel mensen op de wachtlijst en die hebben nu de kans om het te zien en wij hebben de kans om het te laten zien', vertelt de schrijfster aan RTV Drenthe. Ook al zijn de vergunningen van de gemeente nog niet rond; de eerste tienduizend kaarten voor het nieuwe seizoen van 'Het Pauperparadijs' in Veenhuizen zijn al verkocht.

Reacties van publiek

Wat Jansen vooral bijgebleven is aan de vorige voorstellingen, is de sfeer die er na afloop heerste bij het publiek. 'De meeste mensen waren stil of rustig in gesprek. Veel mensen waren geraakt op de één of andere manier, aan het denken gezet. En dat is zo'n waanzinnig compliment. Dat vond ik heel erg fijn en heel mooi om mee te maken.'

Geen voorstelling gemist

Jansen heeft zelf ook meegeschreven aan de voorstelling. Zo is ze nauw betrokken gebleven bij de vertaalslag van het boek naar de theaterproductie. Ze heeft ook bijna geen voorstelling gemist. 'Ik wilde erbij zijn omdat ik het echt een heel goede voorstelling vind en ik was zelf ook elke keer weer geraakt door de voorstelling, ook al kende ik 'm uit mijn hoofd.'

Meer in de pen

Jansen werkt op dit moment aan een nieuw boek. Waar het over gaat, wil ze nog niet vertellen. 'Ik heb gemerkt dat als ik dat doe, dat het dan tussen mijn vingers doorglipt en mijn schrijven bemoeilijkt', lacht ze. Het boek komt in 2017 uit.