PPG is nu NEG Fiber Glass en geeft uitzendkrachten vaste baan

Het is definitief: glasvezelfabriek PPG in Westerbroek is overgenomen door het Japanse Nippon Electric Glass. De overname moet een hoop nieuwe banen opleveren.
Op de gevel van de glasvezelfabriek prijkt vanaf deze week 'NEG Fiber Glass'. De naamswijziging werd tegelijk met de overname aangekondigd in juni dit jaar. Nu is hij officieel beklonken. En dat betekent goed nieuws voor 27 uitzendkrachten. Ze krijgen er met ingang van 1 oktober een vaste baan.

Werkgelegenheid
Directeur Gerard Burger van PPG houdt dezelfde functie bij het bedrijf. Hij verwacht dat de overname een positieve ontwikkeling heeft voor de werkgelegenheid. Gerard Burger: 'We hebben diensten uitbesteed aan PPG Europa. Die diensten gaan we zelf weer uitvoeren en daarvoor moeten we weer mensen aannemen'.

Grootste ter wereld worden
De nieuwe eigenaar Nippon is een Japanse multinational. Het bedrijf wil de beste en de grootste ter wereld worden in de productie van speciaal glas. Het bedrijf verdient zijn geld met de productie van glas voor lcd-schermen die in televisies worden gebruikt, glas dat onder meer wordt gebruikt in smartphones en tablets, in zonnecellen, elektronica en optische producten.

Ook maakt de Japanse firma glasvezel. Veel van de glasvezel van NEG wordt gebruikt in de auto-industrie om plastics te versterken. Op dat front versterkt de vestiging in Westerbroek het bedrijf. In een eerder geschreven bedrijfsprofiel wordt duidelijk dat NEG een paar moeilijke jaren achter de rug heeft.

Feestje
De overname wordt dinsdag gevierd op het bedrijf in Westerbroek. Er is een bijeenkomst in de kantine voor het personeel en 's avonds wordt er gedineerd met de Japanners. Directeur Gerard Burger heeft zich moeten verdiepen in de Japanse omgangsvormen. 'De beleefdheidsvormen zijn beter ontwikkeld in Japan, de normen en waarden in Nederland zijn wel wat weggezakt', aldus Burger.

Lees ook:
- PPG Westerbroek wordt verkocht aan Japans bedrijf
- Wie is de nieuwe eigenaar van PPG?
Meer over dit onderwerp:
Industrie economie WESTERBROEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws