Nu mogelijk: appen met het Ommelander Ziekenhuis

Een belletje naar het ziekenhuis is niet altijd meer nodig. Een selecte groep patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen kan vanaf nu direct een appje sturen.
Het kan met de app
, dat ook ziekenhuizen in Amsterdam, Tiel en Hardenberg heeft aangesloten. Volgens het Ommelander Ziekenhuis gaat het chatten in de app net als met iemand WhatsAppen.
Toch is ervoor gekozen niet te chatten via WhatsApp. In BeterDichtbij heb je 'de zekerheid dat de belangrijke zorggegevens alleen voor de eigen arts en ziekenhuis toegankelijk zijn', zegt bestuursvoorzitter Albert Koeleman.

Afspraken of parkeren

'Voor of na een ziekenhuisafspraak zitten patiënten vaak met allerlei vragen. Vanaf nu kunnen inwoners in de regio op ieder moment een vraag stellen. Deze vraag kan gaan over een afspraak of parkeren', valt te lezen in een bericht van het ziekenhuis. 'Daarnaast zullen patiënten van een aantal specifieke vakgroepen uitgenodigd worden bij vragen direct met hun zorgverlener te appen en vragen te stellen over hun ziekte, gezondheid en behandeling.'

Proef

De app is nu nog een proef. Als het bevalt, worden volgend jaar functies toegevoegd en zullen ook meer vakgroepen en ziekenhuizen meedoen.