Edwin Jongedijk presenteert nieuwe CD in Café Martini

© RTV Noord
Zaterdag 8 oktober verschijnt 'Holt en Stoal', de nieuwe CD van Edwin Jongedijk. En Café Martini heeft de primeur: zaterdagmiddag geeft Jongedijk in de uitzending een mini-concert.
Oh Julia

Jongedijk speelt in Café Martini met zijn band 4 nummers van de nieuwe CD. Ook 'Oh Julia,' de eerste single van het album, is voor het eerst te horen op de radio.

Derde solo album

'Holt en Stoal' is het derde solo-album van Edwin Jongedijk. Het bevat tien Groningstalige liedjes met het typische Americana geluid waar de Groningse singer-songwriter om bekend staat.

Doorbraak

Jongedijk brak in 2011 door met de single 'As ik de kaans zol kriegen'. Het nummer stond 17 weken in de Noord-19 van RTV Noord, met nummer 1 als hoogste notering.

Druk

Na twee succesvolle albums en een theatertour voelde Jongedijk tijdens het werken aan zijn nieuwe solo-album meer druk. Eerder zei hij daar over: 'Mensen verwachten natuurlijk wel iets van mijn derde plaat, maar dat heb ik proberen los te laten. Dit is de plaat die ik graag wil maken; ik hoop dat de mensen het mooi vinden. En anders hoop ik dat ze het vierde album weer mooi vinden'.
Edwin Jongedijk, live in Café Martini, zaterdag 8 oktober van 14:00 tot 18:00 uur. Volg Café Martini ook op Facebook.