Gebiedsregisseurs Kremer en Middel geven opdracht terug

Op de dag dat het akkoord van Westerlee ten grave is gedragen, gloort er weer een beetje hoop. Vijf gemeenten willen een nieuwe poging te doen om de zaak vlot trekken.
Het akkoord over de toekomst van de sociale werkplaatsen in Oost Groningen, is stukgelopen, nadat de gemeenten Stadskanaal en Veendam de stekker er uit hebben getrokken. En daarmee dreigt Oost-Groningen achttien miljoen euro van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mis te lopen.

Nieuwe poging

Vijf gemeenten willen toch een nieuwe poging doen om dit geld veilig te stellen. Dat zijn de gemeenten Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Vlagtwedde en Menterwolde. Of dat gaat gebeuren hangt van de provincie en met name van de staatssecretaris af.
Wil Middel verder?
De gebiedsregisseurs Gerard Kremer en Bert Middel hebben de opdracht teruggegeven en komen binnenkort met het eindverslag. Bert Middel wil niet ingaan op de vraag of hij verder wil als gebiedsregisseur met de vijf gemeenten. 'Die vraag is prematuur. We zijn op dit moment klaar. We wachten eerst het antwoord van het kabinet, de staatssecretaris en de provincie af', zegt Middel.

Stekker
'Maar het zou natuurlijk doodzonde zijn als het geld dat beschikbaar is voor Oost-Groningen vervliegt. Maar we weten wie de stekker uit het akkoord van Westerlee hebben getrokken en dat waren niet de gebiedsregisseurs', geeft hij nog een sneer naar Stadskanaal en Veendam.

Lees ook: