Engie sluit deel Eemscentrale

Energieconcern Engie sluit vanaf januari twee van de vijf gasgestookte installaties in de Eemscentrale, dat meldt het Financieele Dagblad. Openhouden van de eenheden in de Eemshaven is niet rendabel genoeg.
Volgens woordvoerder Michael Verheul van Engie ligt de elektriciteitsprijs in Nederland te laag. Hierdoor kan het bedrijf investeringen in de centrale niet terugverdienen. het energieconcern ziet op de middellange termijn geen verbeteringen in de markt en wil daar niet op wachten.

Verhuizen
Engie overweegt de installaties uit de Eemscentrale naar het buitenland te verhuizen. Daar brengt elektriciteit meer geld op.

De sluiting van de gascentrale heeft volgens Verheul niets te maken met de perikelen rond Gronings gas. De centrale draait op gas dat hier niet vandaan komt, zegt de woordvoerder.

Volgens het FD is het voor energiebedrijven aantrekkelijker geworden steenkolencentrales te laten draaien. De prijs van steenkool is namelijk laag.

Definitief sluiten
Het bedrijf kiest ervoor het deel van de centrale definitief te sluiten in plaats van tijdelijk stilleggen. Dat laatste zou hoge kosten met zich meebrengen. Ook andere gascentrales in Nederland gaan dicht.

De Eemscentrale is in 1996 gebouwd. De centrale heeft een hoog rendement en een lage CO2-uitstoot. Engie is het voormalige GDF Suez.

Lees ook: Sluit GDF Suez elektriciteitscentrale in Eemshaven?
Meer over dit onderwerp:
EEMSHAVEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws