Vijf dingen die je gaat merken aan de bezuinigingen van RTV Noord

© RTV Noord
Het is niet anders: RTV Noord moet het mes erin zetten. Maar wat ga je als lezer, luisteraar en kijker van de bezuinigingen merken? Dit zijn de zichtbare veranderingen op een rij.
1. NoordText verdwijnt

Een van de dingen die je als kijker van RTV Noord kan gaan merken, is het verdwijnen van NoordText. Het Teletekst van RTV Noord behoeft nieuwe techniek en daarmee een grote investering om nog jaren door te kunnen gaan. Er is daarom besloten niet verder te gaan met NoordText. Wat ook meetelt, is dat de belangstelling voor NoordText niet merkbaar groeide. Daarentegen weten steeds meer mensen het nieuws van RTV Noord te vinden op de website of in de app. Ook social media-kanalen zoals Facebook blijven in populariteit toenemen.

2. Afscheid van Klouk en Twij Deuntjes

RTV Noord zal er in de toekomst anders uitzien in het begin van de avond. Klouk, de bekende Groningse quiz over de provincie, verdwijnt vanaf volgend jaar van de buis. Ook nemen we in januari afscheid van het radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent dat elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur te horen is op Radio Noord.

3. Minder evenementen

Een week lang live-uitzendingen van DelfSail in de zomer? Daar is in de toekomst helaas geen budget meer voor. Ook het eindejaarsconcert De Nacht van Noord komt niet terug, net als verschillende zomerprojecten zoals Het Leukste Dorp van Groningen.
Grote nieuwsgebeurtenissen zoals aardbevingen, verkiezingen of dreigende overstromingen, blijven we live verslaan.

4. Het radionieuws wordt beter

Bij de bezuinigingen hebben we er nadrukkelijk voor gezorgd dat we de journalistieke kracht van RTV Noord in stand houden en waar dat mogelijk is, zelfs versterken.
Dat kan je onder andere terug gaan horen in het nieuws op Radio Noord. We verversen het nieuws vaker en sneller met de laatste berichten en updates. Daarnaast blijven we een round-up van het nieuws maken om 12.00 en tussen 16.00 en 18.00 uur.

5. Nog meer focus op nieuws

Behalve meer aandacht voor het nieuws op de radio, zetten we extra mankracht in op onze belangrijkste, groeiende nieuwskanalen. Dankzij een herziening van functies op de redactie, breiden we de online nieuwsredactie uit en is er ruimte voor een extra social media-redacteur. Die kan bijvoorbeeld berichten en (live) video's maken voor Facebook en andere kanalen.
Ten slotte stellen we méér nieuwsverslaggevers aan. Zo kunnen we bij RTV Noord blijven doen waar we goed in zijn en willen blijven: het nieuws uit de provincie brengen.