De Papiermolen gaat mogelijk ook in september open

© Frits Emmelkamp
Mogelijk blijft zwembad De Papiermolen in Groningen vanaf 2018 ook in september open. Het gemeentebestuur bekijkt de mogelijkheden daarvoor.
Tot nu toe sluit het zwembad op de laatste vrijdag van augustus de deuren. Dit jaar pakte dat vervelend uit: het werd zo'n beetje het warmste weekend van het jaar, maar zwemmen in De Papiermolen kon niet meer.

Later open?

De gemeenteraad moet nu bepalen wat er gaat gebeuren met de openingstijden. Burgemeester en wethouders leggen twee opties voor. De eerste is dat het seizoen twee weken opschuift. Het zwembad gaat dan niet eind april open, maar twee weken later. Ook de sluitingsdatum schuift dan twee weken op.

Flexibel?

De andere optie is dat dertien van de zeventien weken vaststaan. De overige vier weken zouden dan flexibel zijn, afhankelijk van het weer. Wethouder Paul de Rook: 'Dat is wel minder duidelijk voor bijvoorbeeld abonnees die niet van tevoren weten of die week bij het abonnement inzit of niet.'

Langer open?

Een eventuele derde optie is dat De Papiermolen gewoon meer weken opengaat. Dit is wel duurder, omdat er voor iedere dag dat het zwembad open is, geld bij moet.
De gewijzigde openingstijden gaan pas in 2018 in. Komend jaar is het zwembad dicht voor renovatie.