Groningen gastheer van internationaal congres over de regio

Ruim 800 internationale wetenschappers zijn volgend jaar in Groningen te gast bij het 57e congres van de European Regional Science Association.
Tijdens dit congres bespreken de wetenschappers de vraag hoe economische en sociale vooruitgang in verschillende regio's kan worden bevorderd.

Deelnemers van het congres zijn wetenschappers die zich bezighouden met regionale economie, arbeidsmarkt, innovatie, ondernemerschap en leefbaarheid.

Groninger hoogleraar
Jouke van Dijk, hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit in Groningen en daarnaast president van de European Regional Science, is betrokken bij de organisatie van het congres.

Groningen komt met de organisatie in een rijtje prominente steden te staan. Het congres werd eerder gehouden in Sint Petersburg, Wenen en Lissabon.

Aftrap congresjaar
De aftrap van het congresjaar wordt donderdag verricht door wethouder Joost van Keulen in het Kasteel in Groningen. Het congres zelf wordt in augustus 2017 gehouden op het Academiegebouw en het Harmoniegebouw in Groningen.
Meer over dit onderwerp:
economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws