Lopend Vuur: Oudere automobilisten moeten vaker getoetst worden

© RTV Noord
Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich grote zorgen over het aantal hoogbejaarden met een rijbewijs. De helft van de 75-jarigen heeft een rijbewijs. Tegelijkertijd vallen in die categorie ook de meeste verkeersdoden.
In De Telegraaf zegt VVN: 'We houden ons hart vast. De grijze golf groeit en groeit. Een derde van de dodelijke slachtoffers is 70 jaar of ouder'.
Feit is dat in Nederland de groep ouderen steeds groter wordt. We worden met z'n allen immers steeds ouder. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 645.000 mensen boven de 75 jaar nog autorijden. Die groep wordt de komende jaren groter.
Is de zorg van Veilig Verkeer Nederland terecht? Of kunnen ouderen - met al hun ervaring - juist goed rijden? En zouden ouderen vaker getoetst moeten worden op hun rijvaardigheden?
Wat vind jij? We horen je mening ook graag op Radio Noord (050-3188288). Liever schrijven? Ga naar Facebook of Twitter (#opnoord).
Woensdag was het Lopend Vuur: Er moet een nieuw Grönnens Laid komen. 94.91 procent van de Groningers (2.670 stemmen) was het daarmee oneens.