Bewaker op schoolplein na gevecht tussen ouders

Ouders die met elkaar op de vuist gaan. Tot twee keer toe. Eerst op het schoolplein en een paar dagen later in de school zelf.
Plaats van handelen is de openbare basisschool De Sterrensteen in de Groningse wijk Vinkhuizen.
Om een nieuwe confrontatie te voorkomen staat er inmiddels bij het in- en uitgaan van de school een beveiliger bij de deur. Ook hebben beide kemphanen een plein- en schoolverbod opgelegd gekregen.

Diepe indruk

De twee incidenten hebben diepe indruk gemaakt op de schoolgemeenschap. Dat geldt zowel voor de ouders en kinderen.
'Zeker van een school verwacht je dat het een veilige omgeving voor je kinderen is. Sommige leerlingen hebben die ouders zien vechten. En nu staat er een bewaker bij de deur. Dat voelt heel onprettig,' reageert één van de ouders.
De ouders zijn door de schoolleiding via een drietal mails geïnformeerd over de ontstane situatie. 'Wij hebben daarin uitgelegd wat er aan de hand is. En waarom er een bewaker bij de deur staat,' licht Joyce Dekker van de Openbare Onderwijsgroep Groningen (O2G2) toe.

Los van de school

Ze benadrukt dat het conflict los staat van de school. 'Het gaat om problemen tussen twee ouders. En helaas is dat geëscaleerd op het schoolplein en in de school.'
Donderdag wordt er een bemiddelingspoging gedaan tussen de vechtende ouders. Daar zijn de school, het wijkteam en politie bij betrokken.

Optimistisch

Dekker is daar optimistisch over. 'Ik ga ervan uit dat die bemiddeling slaagt. En dan kan de rust terugkeren. Ook is de beveiliger bij de schooldeur dan niet meer nodig.'