Politie stopt onderzoek naar brand sportpark Het Noorden

Het onderzoek naar de uitslaande brand op sportpark Het Noorden in Groningen is stopgezet. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen.
Een technisch mankement wordt uitgesloten, maar bewijs dat de brand is aangestoken ontbreekt. 'Al sluiten we brandstichting niet uit', zegt politiewoordvoerder Robert Jan Valkema.

Kantine in vlammen op

Bij de brand ging een groot deel van het kantinecomplex van de voetbalclubs Potetos, VVK, VV Groningen en Kids United in vlammen op. Hoewel er mogelijk dus opzet in het spel is heeft de politie geen aanknopingspunten om het onderzoek voort te zetten.
'We hebben ook met het bestuur van de verenigingen gesproken. Maar uit die gesprekken is geen informatie naar voren gekomen die in een bepaalde richting wijst', aldus Valkema.

Eerder melding vandalisme

Volgens de politie is er in het verleden wel melding gemaakt van vandalisme en jongeren die op het sportpark rondhangen.
'Maar dat is voor ons niet voldoende om verder te gaan met het onderzoek. Wij zijn echt afhankelijk van nieuwe informatie. Als mensen iets gezien of gehoord hebben, dan kunnen ze zich bij ons melden, desnoods anoniem.'

Lees ook: