Taakstraf en enkelband voor schennisplegen

© Jos Schuurman/FPS
Een 43-jarige man uit Ten Boer moet een taakstraf van 80 uur uitvoeren en de eerste zes maanden van zijn proeftijd van drie jaar een enkelband dragen. De rechtbank acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan schennisplegen. Tegen hem was twee weken geleden een werkstraf van 140 uur geëist.
Scholieren fietsen

De man reed in zijn donkere Polo langzaam tussen fietsende meisjes terwijl hij zichzelf bevredigde. Dit gebeurde - tussen september vorig jaar en begin dit jaar - in de omgeving van Bedum. De man was vooral actief in de omgeving van Ellerhuizen. Een landelijk gebied. Dit deed hij op een route waar veel scholieren fietsen. Hij kon worden aangehouden nadat een paar meisjes delen van het kenteken hadden genoteerd.
Schadevergoeding
Aanvankelijk beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Twee weken geleden erkende hij de meeste beschuldigen. De rechtbank neemt het hem kwalijk dat hij gevoelens van angst heeft veroorzaakt bij jonge scholieren. De man ondergaat nu een behandeling. Een van de slachtoffers had 280 euro schadevergoeding gevraagd. Deze kende de rechtbank toe.