Tekenaar verzint 'taboedoorbrekend' personage Donald Duck

Zuidersma met een schets van 'zijn' Rik
Zuidersma met een schets van 'zijn' Rik © RTV Drenthe / Joris Barske
Sinds een paar maanden duikt hij op in de strips van Donald Duck: buurjongen Rik. De jongen in een rolstoel is bedacht door Sieger Zuidersma uit Zuidlaren.
Zuidersma is scenarist voor het stripblad. Hij bedenkt verhalen en werkt die uit tot ruwe schetsen. Andere tekenaars maken die af. Hij wilde graag een optimistisch personage toevoegen, vertelt hij aan
.
Uiteindelijk duurde het vier jaar voordat de hoofdredactie was overtuigd van Rik en beleeft de buurjongen zijn eerste avontuur in de Donald Duck. Nu duikt hij regelmatig op.
Rik kan goed darten en paardrijden en is slim en opmerkzaam.
Op de Facebook-pagina van Donald Duck zijn de reacties enthousiast. Mensen noemen het 'taboedoorbrekend' en 'super' dat Donald Duck dit nieuwe personage heeft.

Walt Disney worden

Voor Sieger Zuidersma is het bedenken van stripverhalen voor Donald Duck een klein onderdeel van zijn werk. Hij is vooral druk als illustrator voor andere opdrachtgevers.
Toch ziet hij het creëren van het Donald Duck-personage als een mijlpaal in zijn carrière. 'Ik wilde vroeger altijd Walt Disney worden, dat is nu bijna gelukt.'