B&B Finisterre mogelijk beste van Nederland

Pronkkamer Finisterre maakt kans op de titel 'Nederlands Beste Bed & Breakfast 2016'. De B&B neemt het op tegen Het Schoolhuis in Ferwerd en Gastenboerderij De Ziel in Diepenheim.
Finisterre is een oude bakkerij uit 1778, gelegen in Saaxumhuizen.

Verrast en gehoopt

Eigenaresse Marijke Kuitert - van Lievenoogen was verrast door de nominatie. Al had ze het stiekem ook wel een beetje gehoopt. 'Er is afgelopen jaar een mysteryguest geweest en zijn rapport was erg goed', vertelt ze.
Vooral het gastvrouwschap wordt volgens Kuitert goed beoordeeld. Het is voor haar de tweede keer dat ze finalist is. In 2006 was Finisterre ook al eens genomineerd.

'Sfeervol ingericht'

De jury schrijft over de B&B dat 'de gastenverblijven sfeervol ingericht zijn. Het uitstekend verzorgde ontbijt wordt mooi gepresenteerd in de ontbijtkamer aan een ruime ontbijttafel en op Engels servies. Door de hartelijke, warme ontvangst met koffie en koekjes voel je je bij Finisterre echt verwend.'

België en Duitsland

De gasten van Finisterre komen voornamelijk uit de Randstad en België. 'Maar afgelopen jaar hadden we ook opvallend veel gasten uit Duitsland', vertelt Kuitert.
Ze kent de andere twee genomineerde B&B's niet. 'Maar ik heb even op hun sites gekeken en het ziet er heel mooi uit.'

Pronkkamerdag

De verkiezing is een initiatief van 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer'. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Pronkkamerdag in Heerlen. Die is op 1 november.