Afpersers wilden 5000 euro voor sekschat van wethouder

Ex-wethouder Ger Lindeman van Hoogezand-Sappemeer moest 5000 euro betalen om publicatie van een sekschat te voorkomen.
14 jaar

HIj had die chat op datingsite Badoo, en vervolgens op Facebook. Ook toen zijn chatpartner verklaarde dat ze 14 jaar was ging Lindeman door met het seksueel getinte gesprek. Twee weken geleden trad Lindeman af, vrijdag werd duidelijk dat de sekschat daarvoor de aanleiding was.

'Ongelofelijk dom'

'Ik ben ongelofelijk dom geweest om door te gaan met het gesprek, ook nadat het meisje verklaarde dat ze 14 jaar was', zegt Lindeman. 'Waarschijnlijk ben ik er ingeluisd, en zat er een heel andere persoon aan de andere kant van het scherm.'

Verkopen aan RTV Noord

De afpersers wilden dat LIndeman met 5000 euro over de brug zou komen om publicatie te voorkomen. 'Als ik niet betaalde zouden ze de chat verkopen aan RTV Noord', zegt Lindeman.
HIj heeft niet overwogen om te betalen. 'Geen moment. Als je eenmaal betaalt, dan komen ze weer'.

Terugkeer?

Nu de zaak in de openheid is, kan Lindeman niet meer gechanteerd worden met de chat. Is dat reden voor hem om op termijn toch weer terug te keren in het openbaar bestuur? 'Zover is mijn denken nog niet', zegt Lindeman.
'Voor mijzelf is de belangrijkste reden geweest om af te treden dat ik deze stomme fout gemaakt heb. Ik vind dat je zo'n fout gewoon niet mag maken als je vertegenwoordiger bent van het openbaar bestuur'.

Lees ook: