Groningse is Docente van het Jaar: 'Ik wil mijn kinderen zichtbaar maken'

© RTV Noord/Robert Pastoor
'Niet verwacht, wel ontzettend leuk.' Anna Hinkema van de Dr. J. De Graafschool in Stad is zondag verkozen tot Docente van het Jaar in het speciaal onderwijs.
Naast een mooie trofee, een twaalf kilo zware krul, mag Hinkema zich het komend jaar ook ambassadeur van het speciaal onderwijs noemen.

Zichtbaar maken

Hinkema wil 'haar kinderen' vooral zichtbaar maken. Ze geeft les aan leerlingen in cluster 2. Dit zijn kinderen die slechthorend zijn of een taalstoornis hebben.
'Maar mijn ambassadeurschap geldt voor alle kinderen in het speciaal onderwijs. Zij zijn voor de buitenwereld redelijk onzichtbaar. En daar wil ik verandering in brengen.'

Jet Bussemaker

Dat betekent ook veel gesprekken met de politiek in Den Haag, zo verwacht Hinkema. 'Ik zat tijdens de prijsuitreiking naast minister Jet Bussemaker van Onderwijs. Ze zei toen dat ze me nog vaak zal spreken.'

Rode loper

Intussen zijn ze op de De Graafschool in Groningen ontzettend trots op hun Docente van het Jaar. Er was maandagochtend een erehaag van ballonnen gemaakt, de rode loper lag uit en de hele school werd getrakteerd op koeken.