Winsum wil geld van NAM voor schoolgebouwen

Waarom de scholen in Bedum en Loppersum wel en wij niet? Dat vraagt de gemeente Winsum zich af. 'Ook wij hebben last van de aardbevingen, maar voor het versterken van de gebouwen krijgen wij geen geld'. Dat kan niet volgens wethouder Harmannus Blok.
Op dit moment worden de schoolgebouwen in Bedum en Loppersum aangepakt. Er is ook extra geld toegezegd door de NAM en het ministerie van OCW voor versterking van schoolgebouwen.

Geen vergoeding
Maar er is vooralsnog geen geld voor Winsum beschikbaar. De scholen in die gemeenten vallen buiten de 'contourlijn'. Dat is het gebied waar de NAM nu de aandacht op vestigt als het gaat om gaswinningsschade.

Logisch
'Dan tekenen ze een mooie lijn op de kaart en dan valt Winsum er net buiten. Terwijl wij ook scholen hebben die met aardbevingen te maken hebben. Zo moest bijvoorbeeld een schoorsteen bij de borgschool in Winsum aangepakt worden vanwege de aardbevingen', vertelt de wethouder Harmannus Blok. Hij vind het dan ook logisch dat ook Winsum geld krijgt voor de scholen.

Nieuwbouw
Winsum is van plan een nieuwe brede school te bouwen in Winsum en ook in Baflo wordt een nieuw gebouw geplaatst. De gemeente wil het geld gebruiken om de complexen aardbevingsbestendig te maken.

Winsum heeft inmiddels de NAM en het ministerie verzocht om ook geld beschikbaar te stellen voor Winsum.

Lees ook:
- Aardbevingsbestendige school bijna klaar voor gebruik
- 'Je speelt met de levens van de kinderen op school'
- Aardbevingsupdate september 2016
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws