D66-raadslid krijgt werkstraf voor 'billenkoek-affaire'

© Flickr/ter-burg(Creative Commons)
Het voormalig Hoogezandster D66-raadslid Harry Fischer heeft een werkstraf van 120 uur opgelegd gekregen. Hij kreeg de straf omdat hij als directeur van een bouwmarkt in Surhuisterveen ontucht pleegde met twee stagiaires.
Veertig uur van de werkstraf is voorwaardelijk. De straf is aanzienlijk lager dan de vier maanden celstraf, die twee weken geleden door de officier werd geëist in de 'billenkoek-affaire'.

Op de billen getikt

Het raadslid heeft begin vorig jaar twee 17-jarige stagiaires op de billen getikt, omdat de jongens iets verkeerds hadden gedaan. Naast de billenkoek masseerde de ondernemer de billen van de leerlingen.
Eén van de slachtoffers vertelde dit verhaal aan een vriend. De ander stapte naar zijn ouders.

Vrijpostig

In het onderzoek dat volgde, vertelden personeelsleden dat hun baas inderdaad vrijpostig met de jongens omging. De 'billenkoek-affaire' hadden ze eerst opgevat als een grote grap.
Totdat de baas de tikken begon te tellen en steeds harder leek te slaan.

Penetratie

De officier van justitie eiste een celstraf, omdat de ondernemer bij een van de slachtoffers ook een vinger in de anus had gestoken. Deze penetratie wordt in de strafrecht gezien als verkrachting.
Hiervan werd Fischer door de rechtbank vrijgesproken. Er was onvoldoende bewijs.

Uit fractie gezet
Er was 1500 euro aan smartengeld gevraagd. Dit is door de rechtbank niet toegewezen.
Toen de affaire bekend werd, is Fischer uit de fractie van D66 in Hoogezand-Sappemeer gezet. Hij had de partij niet op de hoogte gebracht van de gerechtelijke procedure.

Lees ook: