Oplichting met kunststof kozijnen: 240 uur werkstraf

Een 46-jarige man uit Nieuw-Weerdinge is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor verduistering. De Drent verkocht huizenbezitters in Ter Apel, Stadskanaal, Valthermond, Musselkanaal en Bussum kunststof kozijnen.
Een deel van het materiaal werd geleverd, maar vervolgens bleef het stil. Hij reageerde niet op mails en telefoons. Voor de gedupeerden reden om aangifte te doen.

Vervolging
Aanvankelijk werd de zaak door het openbaar ministerie gesponeerd. De slachtoffers stapten naar het gerechtshof in Leeuwarden en dienden een klacht in. Het hof oordeelde dat de Nieuw-Weerdinger moest worden vervolgd.

Volgens het openbaar ministerie heeft de Nieuw-Weerdinger zich schuldig gemaakt aan vijf keer oplichting. De rechters vinden verduistering meer voor de hand liggen.

Lang wachten
Van de werkstraf voor de Drent is zestig uur voorwaardelijk. De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 240 uur met daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Het lag niet aan de man uit Nieuw-Weerdinge dat de veroordeling zo lang op zich liet wachten. Om die reden bleef het bij een werkstraf.

Lees ook: Officier eist werkstraf tegen 'muurisolatie-specialist'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws