Ondernemers buiten stadshart centrum Delfzijl balen van 'blauwe' parkeerzone

Als het aan de ondernemers aan de Oude Schans in Delfzijl ligt komt er geen blauwe parkeerzone in het centrum van de Havenstad. Ze vrezen voor een onhoudbare parkeerdruk omdat de auto's maximaal twee uur in het centrum geparkeerd mogen worden en aan de Oude Schans auto's nog wel voor langere tijd geparkeerd kunnen worden.
Parkeerproef

De gemeente Delfzijl start binnenkort een
van negen maanden met parkeerschijfzones rond het winkelcentrum van de havenstad.
Tegen het zere been
De parkeerschijfzone worden ingevoerd op het Commandementsplein, het Molenbergplein en Vennenplein en dat is tegen het zere been van de ondernemers buiten het kernwinkelgebied.

'Geen overleg geweest'
'Er is niet met ons overlegd' zegt ondernemer Ria van der Zweep-Linschoten 'en daar balen we van. Die parkeerzones zijn helemaal niet nodig en als je het dan toch doet, maak dan van het hele centrum een parkeerzone. Nu krijgen wij alle langparkeerders voor de deur en daar zitten we niet op te wachten'.

Oplossing is simpel....

Daarom hebben de ondernemers een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders waarin ze hun zorgen uiten over de blauwe zones. De oplossing is volgens Van der Zweep simpel: 'Of het hele centrum wordt een parkeerzone of het gebeurt niet. Zo werkt het in ieder geval niet.'