Gevonden lichaam is van vermiste Wytze Pennink

Het lichaam dat maandag aan het begin van de middag in het Lopende Diep in de stad Groningen is gevonden, is van de vermiste student Wytze Pennink. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Wytze is door verdrinking om het leven gekomen.
De 18-jarige Vindicat-student werd sinds vrijdag vermist. Hij kwam niet thuis na een nacht stappen in de binnenstad. Wytze was voor het laatste gezien bij de Spilsluizen, vlak bij het Lopende Diep.

Zoektocht

Zijn medestudenten en huisgenoten zetten daarop een massale zoektocht op touw. 'Complimenten voor de Groningse studenten. Ze hebben ons de afgelopen dagen op alle mogelijke manieren geholpen', zegt politiewoordvoerder Ron Reinds.
Ook vroeg de politie camerabeelden op van bedrijven in de binnenstad. Omdat men eerder al vermoedde dat Pennink mogelijk te water was geraakt, zocht de politie zondag al bij de Spilsluizen.

Bussum

Wytze haalde afgelopen zomer zijn vwo-diploma aan het Sint Vitus-college in zijn toenmalige woonplaats Bussum. Hij studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Sjoerd van Eijk

Dit voorjaar verdronk ook al een student in de diepenring in Stad. De 21-jarige Sjoerd van Eijk had zijn verjaardag gevierd en liep naar huis, toen hij in het water belandde.
Hij verdween in de nacht van 30 april op 1 mei. Zijn lichaam werd een week later gevonden bij de Trompkade.

Trappetjes?

Of er naar aanleiding van deze twee verdrinkingen maatregelen moeten worden genomen in de Groninger diepenring, durft Reinds niet te zeggen.
'Hoe erg ook, we hebben het hier over incidenten. Moeten er extra trappetjes komen om eventueel uit het water te klimmen? Daar gaat de gemeente over.'