Krijgt Marum een 'reisbegeleider'?

Burgemeester Kosmeijer
Burgemeester Kosmeijer
De gemeente Marum wil graag een 'reisbegeleider' voor 24 uur per week aannemen. De zogenaamde begeleider is een dorpscoördinator die moet zorgen voor een nieuwe verhouding tussen de inwoners en de gemeente.
Met het aannemen van zo'n dorpscoördinator wil het gemeentebestuur dat de dorpen hun dromen realiseren, maar ook dat het contact tussen de dorpen en de gemeente goed blijft op het moment dat Marum gaat herindelen.

Van 8 naar 40 dorpen

De gemeente Marum bestaat nu nog uit acht dorpen. Als Marum in 2019 met Grootegast, Leek en Zuidhorn opgaat in de gemeente Westerkwartier bestaat het uit veertig dorpen. 'Daarmee komt er een andere manier van werken,' aldus burgemeester Kosmeijer. 'Om de huidige acht dorpen hun krachten te laten behouden willen we zo'n reisbegeleider aanstellen.' De begeleider moet ervoor zorgen dat de gemeente en inwoners op een soepele manier gaan wennen aan de grotere gemeente.

Onduidelijk

De raadsleden in Marum lopen nog niet echt warm om zo'n reisbegeleider op de loonlijst te plaatsen. Ze willen dat er een concreter plan wordt uitgewerkt door het gemeentebestuur. De burgemeester en wethouders willen in 2017 de nieuwe functie ingevuld hebben, maar de raadsleden willen voordat ze gaan stemmen over dat plan eerst een verbeterde versie zien.