SV Marum speelt tot december niet op nieuwe kunstgrasveld

De voetballers van SV Marum spelen dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer op het net nieuw aangelegde kunstgrasveld. Dat heeft het bestuur van de club besloten in samenspraak met de gemeente.
De zorgen zijn ontstaan na de uitzending van het TV-programma Zembla, waarin de gezondheidsrisico's van het spelen op kunstgras breed werden uitgemeten. Doordat er vaak rubber is verwerkt in het kunstgras, zou er mogelijk een hoger risico op kanker zijn.

Veiligheid

'Wij willen eerst afwachten wat de uitslag is van het nieuwe onderzoek van de RIVM', aldus wethouder Hans de Graaf van de gemeente Marum. Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, heeft het RIVM opdracht gegeven om de schadelijkheid van de rubberkorrels opnieuw te onderzoeken.

Vervangen

Alhoewel er nog geen bal heeft gerold over het nieuwe kunstgras in Marum, neemt de wethouder het woord 'vervangen' al wel in de mond. Slechts een paar dagen voordat de commotie over het kunstgras ontstond, zijn de rubberen kogels verspreid over het veld.
'Wij laten de voetballers er niet op spelen. Veiligheid voor alles. Naar aanleiding van het nieuwe onderzoek gaan we ook bekijken welke maatregelen we gaan nemen. Vervangen zou een optie kunnen zijn.'

Domper

Voorzitter Simon Neef van SV Marum zei eerder in een uitzending van Expeditie Grunnen al dat hij een dubbel gevoel heeft over het nieuwe veld. 'Het kunstgrasveld is prachtig geworden, maar als je hoort wat de gevolgen kunnen zijn, dan sta je hier wel met een dubbel gevoel.'

Lees ook: