Grasbaanraces in Vries dreigen van kalender te verdwijnen

Archief
Archief
De grasbaanraces in Vries dreigen van de kalender te verdwijnen. De stichting volksvermaken heeft de afgelopen jaren teveel verlies geleden.
De bezoekersaantallen vielen tegen en kosten om te organiseren zijn gestegen. Vooral het bedrag dat betaald moet worden aan de motorsportbond KNMV is toegenomen. Het bestuur heeft dat via een brief aan de leden van de stichting bekend gemaakt.

Doodzonde

De baansportcommissie van de KNMV maakt zich zorgen, maar ziet toch nog mogelijkheden. 'Ze gaan nu proberen de organisatie in andere handen te geven. Het zou doodzonde zijn als de races verdwijnen want het is de openingswedstrijd van het seizoen. ' zegt voorzitter Jacob Alkema van de baansportcommissie. Het evenement wordt traditioneel op de eerste zondag van het jaar georganiseerd. Dit jaar was dat niet het geval. In augustus werd er in Vries gestreden om de Europese titel bij de zijspannen.

Hoge kosten

Vries lijkt in korte tijd het tweede slachtoffer te worden van de reglementen en hoge kosten die opgelegd worden door de bond. Er wordt al twee jaar niet meer geracet in Siddeburen. Bovendien ging er door de weersomstandigheden (regen) regelmatig een streep door de wedstrijden in het Groningse dorp. Daardoor moest er teveel op de reserves teruggegrepen worden.
In Uithuizen hangt de vlag er heel anders bij. Daar werd onlangs een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Daardoor is de toekomst verzekerd.