'Noord-Nederland heeft goede kans om WK Wielrennen binnen te halen'

© Archief
Noord-Nederland heeft een goede kans om in 2020 het WK Wielrennen voor profrenners te mogen organiseren.
Dat laat UCI-voorzitter Brian Cookson aan
weten.

Vlak parcours

Mochten Groningen en Drenthe de organisatie voor het WK binnen weten te halen, dan zal de wedstrijd een vlak parcours kennen. Dat is volgens Cookson helemaal niet erg.
'Het WK wielrennen hoeft zich niet altijd in bergachtig gebied af te spelen. De renners maken de wedstrijd. We hebben in Nederland al heel wat uitdagende parcoursen gezien', aldus de voorzitter van de wereldwielerbond.

Stichting WK Wielrennen 2020

In juni presenteerde de Stichting WK Wielrennen 2020 zich aan het publiek. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de lobby bij de UCI.
Tijdens de presentatie liet Renate Groenewold van de stichting al weten vertrouwen te hebben in een succesvolle afloop. 'Wij hebben wind, kasseien en open wegen. Wij hebben alles wat een mooi WK kan neerzetten.'

December

De gemeente Groningen en provincie Groningen hebben zich inmiddels achter de plannen van de stichting WK Wielrennen 2020 geschaard.
In december moet de stichting WK Wielrennen 2020 een plan overhandigen aan de UCI. De kosten om de WK te organiseren komen op ongeveer 15 miljoen euro.