Raad van State neemt meer tijd voor uitspraak tracébesluit zuidelijke ringweg

De Raad van State stelt de uitspraak over het tracébesluit van de zuidelijke ringweg uit.
De hoogste bestuursrechter van ons land zou deze maand uitspraak doen, maar heeft meer tijd nodig voor het oordeel.

Extern onderzoek
In het najaar van 2015 bepaalde de Raad van State dat het tracébesluit voor de zuidelijke ringweg op vijf punten moest worden aangepast.

Zo moest onder meer extern onderzoek naar de verkeersveiligheid op de nieuwe weg worden gedaan en moest worden bekeken of een fietstunnel ter hoogte van zwembad De Papiermolen haalbaar was.

Hernieuwd besluit
Het projectbureau Aanpak Ring Zuid diende half februari het hernieuwde besluit in. Inmiddels was de mogelijkheid voor een fietstunnel opnieuw bekeken en was het onderzoek naar de verkeersveiligheid gedaan.

Overigens komt de fietstunnel er niet en zijn niet alle aanbevelingen over de veiligheid overgenomen. Zo komen er geen vluchtstroken op de stukken waar de ringweg de grond ingaat.

Zes weken
Afgelopen september was de zitting over het tracebesluit. De Raad van State zou binnen zes weken uitspraak doen, maar dat wordt dus later. Dit kan over zes weken zijn, maar ook eerder.

'Nauwelijks tijdswinst'
Tegenstanders vechten al jaren tegen de aanpak van de zuidelijke ringweg. Ze zeggen dat de weg nauwelijks tijdswinst oplevert voor doorgaand verkeer, terwijl de straten in de wijken wel veel zwaarder worden belast.

Lees ook:
- Sociale huurhuizen in Stad na ruim honderd jaar gesloopt
- Raad van State staat gedeeltelijke sloop Papiermolenpark toe
- Drie extra wensen bij aanbesteding ombouw Ring Zuid
- Tweede hoorzitting over zuidelijke ringweg
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws