Inspectie versterking huizen verschuift naar Appingedam en Delfzijl

De inspecties van woningen in het aardbevingsgebied verplaatsen zich naar Appingedam en Delfzijl-Noord. Daarbij wordt met name gestapelde bouw onder de loep genomen.
Dat zijn onder meer winkels met een aantal woonlagen erboven. In totaal gaat het om zo'n achthonderd woningen op verdiepingen. Uit de inspecties moet blijken of en hoe de woningen versterkt moeten worden.

Inspectierapporten
Het is de tweede fase van de inspecties. Die zijn de afgelopen tijd al gehouden in onder meer Loppersum, Overschild en 't Zandt. Binnenkort komen daarvan de inspectierapporten op tafel. Dan wordt duidelijk of en hoeveel woningen daar versterkt moeten worden.

Risico-analyses
Nu wordt het vizier met name op de achthonderd gestapelde woningen in Appingedam en Delfzijl-Noord gericht.

'Het effect-gebied van de aardbevingen is verschoven in de richting van Appingedam en Delfzijl. En uit alle risico-analyses blijkt dat we met name dit soort hogere gebouwen moeten inspecteren. Dus gaan we daar nog dit jaar mee aan de slag', licht Nationaal coördinator Hans Alders toe.

Snel
Naast deze inspecties komen in de wijk Opwierde in Appingedam en in Delfzijl-Noord ook laagbouwwoningen aan de beurt. Dat geldt ook voor Uithuizen.

De verwachting is dat dit snel kan, omdat al veel vergelijkbare rijtjeswoningen in ander plaatsen zijn onderzocht.

Lees ook:
- 'Bij het versterken hebben ze ons huis vernield'
- Ten Boer wil dat Alders veel transparanter wordt
- Alle scholen in Ten Boer moeten worden verstevigd
- Alle scholen in Bedum worden versterkt: 'Geen acuut gevaar'
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws