Hoe vergaat het Kraantje Pappie bij Expeditie Robinson?

© Archief/Marissa van Roon
Kraantje Pappie maakte zes weken geleden voor het eerst zijn opwachting in het tv-programma Expeditie Robinson. Hoe gaat het met de Groningse rapper op het verlaten eiland.
De update is gebaseerd op de eerste zes afleveringen, dus als je niet wil weten hoe het spel ervoor staat, lees dan niet verder.

Wat is Expeditie Robinson?

In Expeditie Robinson proberen zestien bekende Nederlanders te overleven op een onbewoond eiland. Ze moeten zelf voor eten en een slaapplek zorgen. Aan het einde van iedere aflevering wordt een deelnemer weggestemd.

Hoe vergaat het Kraantje Pappie?

Samen met zijn maatje Jay-Jay knokt Alex, zoals de rapper in het echt heet, zich door de diverse spellen heen. Zo bereikt hij met gemak de uitzending van afgelopen donderdag. Ook daar presteert hij goed, maar zijn team verliest.
Nog voor de daaropvolgende stemming laat Alex weten naar huis te willen. In tegenstelling tot wat iedereen verwacht, knikkeren de deelnemers Jay-Jay eruit en Alex mag blijven.

Vindt hij het leven op een onbewoond eiland zwaar?

Maar dat ziet hij niet zitten. Kraantje Pappie vertrekt ook. 'Het viel mij verschrikkelijk tegen', zegt hij tegenover RTL XL. 'Alles was prima in orde. Ik wil niet negatief zijn over het programma, maar ik vond het voor mezelf geen moer aan. Ik trok het heel slecht. Ik zat vanaf dag 2 al met mijn hoofd thuis.'
Een kleine impressie van Kraantje Pappie bij Expeditie Robinson: