Schakelt Faber om naar 4-4-2 voor Derby van het Noorden?

FC Groningen-trainer Ernest Faber kiest voor de vijfde keer op rij voor hetzelfde basiselftal. Voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen wisselt hij wél van systeem, namelijk naar 4-4-2.
Dit betekent dat Oussama Idrissi en Bryan Linssen aan de zijkanten op het middenveld staan. Tom Hiariej en Ruben Jenssen vormen het centrale duo. Voorin moeten Mimoun Mahi en clubtopscorer Danny Hoesen het doen.

Vanwaar de omschakeling naar 4-4-2?

Volgens FC Groningen-verslaggever Elwin Baas mikt Faber op veel beweging voorin. Door de aanvallende intenties van Idrissi en Linssen zal er in aanvallend opzicht gerouleerd worden waar mogelijk.

Hoe staat het met de blessures?

Albert Rusnák verliet vrijdag vroegtijdig de training. De reden is vooralsnog onduidelijk.
Jesper Drost trainde voor de tweede keer volop mee. Hij raakte zes weken geleden geblesseerd aan zijn enkel.
Yoëll van Nieff maakte in het laatste deel van de trainingspartij zijn opwachting op de plek van Jason Davidson. Davidson ging in het duel met Vitesse door zijn enkel, maar traint pas sinds afgelopen donderdag weer volop mee. De verwachting is dat Davidson gewoon speelt zaterdag.

Derby van het Noorden bij RTV Noord

De wedstrijd FC Groningen-SC Heerenveen begint zaterdag om 20.45 uur. De wedstrijd is te volgen via het liveblog op de website en in de app.
Daarnaast doet Elwin Baas live radioverslag vanuit het Noordlease Stadion. De uitzending begint om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door Oetse Eilander. In de studio krijgt hij gezelschap van voormalig FC Groningen-doelman Azing Griever.

De vermoedelijke opstelling