Manege krijgt zadels gedoneerd; kampioenschap is gered

De manege is blij met het gedoneerde zadel
De manege is blij met het gedoneerde zadel © RTV Noord / Suzanne Stoppels
De clubkampioenschappen van manege Advendo in Groningen gaan tóch door. Na oproepen op onder meer social media is er vervanging gekomen voor het gestolen materieel.
Vrijdagnacht werd ingebroken bij de manege aan de Oude Roodehaansterweg. Voor duizenden euro's aan zadels en hoofdstellen zijn gestolen. Hierdoor leek het dat het clubkampioenschap zondag niet kon doorgaan.

Bruikleen

Nadat het nieuws bekend werd, sprongen meerdere partijen te hulp. Paardensportcentrum Jan Dolfing in Vries geeft materieel in bruikleen, zodat in ieder geval zondag gereden kan worden bij het kampioenschap.
'Het is natuurlijk een strop dat alles weg is, maar ik ben blij dat de wedstrijd door kan gaan', reageert Joan Rakhorst van Advendo.

Korting

Ruitersportwinkel Epplejeck in Groningen heeft aangegeven zadels en hoofdstellen met korting te willen verkopen aan de manege.
Else Deddens uit Engelbert was zo geraakt door het nieuws, dat ze besloot een oud zadel cadeau te doen aan Advendo. Hoe dat ging, is zaterdagavond te zien in het RTV Noord-programma Expeditie Grunnen.