Burgemeester Rodenboog: 'Kamp kan beslist niet met emoties omgaan'

'IJzeren heinig en zonder emotie'. Minister Kamp heeft een groot probleem in het dossier van de gaswinning', dat zegt Albert Rodenboog, burgemeester van Loppersum. 'Hij kan beslist niet met emoties omgaan. Maar dit is een dossier dat is doordrenkt van emoties.'
De emotie komt niet over
'De mensen hier zien in zijn verhaal de emotie niet. En dan kun je nog zo hard zeggen dat je met de bewoners meeleeft, maar als je dat niet uitstraalt dan komt dat niet over', zegt Rodenboog tegen Okkie Smit in het Radio Noord programma Noordmannen.

Kamp is 'ijzeren heinig'
De burgemeester noemt minister Kamp ook 'ijzeren heinig', en denkt terug aan 2013. Onderzoekers presenteerden in juli van dat jaar een onderzoek waaruit bleek dat er geen aantoonbaar bewijs gevonden was dat de aardbevingen doorwerken op de huizenprijzen.

'Als u dat doet dan hebben we een groot probleem'
Minister Kamp was in het gebied en zei tegen Rodenboog: 'Ik ga straks naar de pers en vertel dat er niets aan de hand is op de woningmarkt.'

'Daarom zei ik: Minister, als u dat doet dan hebben we een groot probleem. Want iedereen ervaart hier dat we een probleem hebben met de woningmarkt. Doe dat nou niet!', vertelt Rodenboog.

'Ik ben nog nooit zo boos geweest'
Maar Kamp zet door en zegt in de velden bij Zeerijp dat er 'geen significante verschillen tussen de huizenprijzen in het aardbevingsgebied, en buiten dat gebied.' 'Ik ben nog nooit zo boos geweest', zegt Rodenboog.

Dus de volgende dag ben ik hem vreselijk afgevallen voor de camera's. Daarop zei Kamp dat hij dat begreep en niet boos was, omdat Rodenboog ook moet opkomen voor zijn burgers.

Lees ook:
- Kamp: 'Nog geen waardeverlies woningen na aardschokken'
- Dossier: Alles over de gaswinning en aardbevingen in Groningen
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws