Open Groninger kampioenschappen judo groeien uit hun jasje

Voor de vierde keer is dit weekend de Dutch Open voor Teams gehouden. Na drie edities in een sporthal in Nieuwe Pekela, was het judo-evenement toe aan een grotere locatie. De organisatie kwam uit bij het Pagecentrum in Stadskanaal.
Honderden judoka's uit verschillende Europese landen streden in teamverband tegen elkaar. Zaterdag de jeugd tot en met vijftien jaar en op zondag de volwassenen.

Judo in het bloed

Volgens organisator Wouter Meijer is in het Pagecentrum genoeg ruimte om op minimaal vier judomatten de strijd aan te gaan.
Bij Meijer zit judo in het bloed. Hij stond op zijn zesde voor het eerst op de mat. Inmiddels heeft de 24-jarige Meijer uit Nieuwe Pekela een eigen judoschool en geeft hij op diverse plaatsen in Oost-Groningen ook les.
Respect 
Dat judoka's ook België, Frankrijk, Polen en Engeland komen heeft te maken met het feit dat Meijer bedreven is in het onderhouden van contacten. Ook social media hebben ervoor gezorgd dat de populariteit van het toernooi groeiende is.
Volgens Meijer kan de judosport een impuls zijn voor de kinderen in Oost-Groningen om in beweging te komen. Ook kunnen kinderen erdoor ervaren hoe belangrijk het is om respect voor elkaar te hebben.