Voor anderhalf miljoen wonen aan de Ossenmarkt

Je moet er wel iets voor over hebben maar dan heb je ook wat. Een pand van 500 vierkante meter aan de Ossenmarkt in Groningen. Sinds de bouw in 1623 zijn er 14 eigenaren geweest. En nu is het tijd voor een nieuwe eigenaar.
Een uniek pand

Het pand is een uniek monument. Even een behangetje vervangen zit er niet in. Het huis heeft wel veel authentieke elementen. Makelaar Aimee Staal vindt de buffetkast het mooiste stukje van het huis. 'Het is echt een verrassing wat er achter de deuren zit. Het openen van de kastdeuren vind ik tijdens een bezichtiging een leuk moment, een cadeautje van het huis.'
Ook de tuin is een favoriete plek van Aimee. 'Het is verrassend stil in de tuin en dat terwijl het zo midden in de stad ligt.'
Bekende Groningers
Het huis is in de loop der jaren bewoond door een aantal beroemde Groningers. Zo heeft notaris Van Starkenborgh er gewoond, idealist Tresling, burgemeester Gockinga en Prof. J.C. Kapteyn.

Kunst in het huis
De kunstenaar Jan Wassenbergh heeft de dochter van Prof. J.C. Kapteyn beschilderd op een schouwboezem. De dochter van Kapteyn beschreef het huis als het huis met oude betimmeringen, antieke behangsels, diepe vensterbanken en uitzicht op het stille voorname plein.

Het mooiste huis van Groningen?

Het huis aan de Ossenmarkt 6 wordt door sommige mensen wel het mooiste huis van Groningen genoemd.

Interesse?

Overweeg je een bod te doen? Helaas, je bent net te laat. Vrijdag tekende de nieuwe eigenaar het koopcontract.