'We hopen dat mensen toch iets willen vertellen over Jolanda Meijer'

Komt er na bijna negentien jaar dan toch eindelijk duidelijkheid over wat er met de in 1998 verdwenen Jolanda Meijer is gebeurd? De politie en haar nabestaanden hopen van wel.
Om die reden brengt de politie de zaak opnieuw onder de aandacht. Dinsdagavond komt er een getuigenoproep in het tv-programma Opsporing Verzocht.

'Geen nieuwe tips'
De politie benadrukt dat er geen nieuwe concrete aanwijzingen zijn over wat er met Meijer gebeurd is.

'Jolanda zat in een bepaald wereldje - ze was prostituee - waardoor mensen in die tijd misschien niet konden praten. We hopen dat deze getuigen zich nu wel durven uit te spreken', zegt Natalie Schubart van de politie.

Open einde
Jolanda Meijer verdween op 7 februari 1998. Ze is voor het laatst gezien in een drugspand in Groningen. In de loop der jaren is op veel plaatsen naar haar lichaam gezocht. Onder meer langs de A7, in het Stadspark, bij Meeden en vier jaar terug nog in een gierkelder in Winsum.

Het leverde niks op, tot frustratie van politie en de familie van Meijer. 'Het is een groot, open einde. En dat doet vreselijk pijn', vertelt verslaggever Goos de Boer. Hij volgt deze zaak al jaren.

Elke kans wordt aangegrepen
Volgens De Boer grijpen familie en politie dan ook elke kans aan om de zaak onder de aandacht van het publiek te brengen.

Schubart: 'We hopen echt dat er mensen zijn die uiteinlijk toch iets over deze zaak willen zeggen. Zodat er een einde komt aan de onzekerheid.'

Lees ook:
- Na vier jaar weer aandacht voor vermissing Jolanda Meijer
- Zoektocht Jolanda Meijer afgerond; wel 15 nieuwe tips
- Zoektocht naar lichaam Jolanda Meijer gaat verder
- Verdachte zaak Jolanda Meijer vrijgelaten
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad 112nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws