'Ik zou Máxima willen vragen of ze het leuk vindt om koningin te zijn'

Maandagochtend was het orkest van de Groninger Scholenvereniging gewoon weer aan het repeteren. Zaterdag won het orkest een aflevering van de BZT Muziek Show. Dat betekent dat ze in december voor koningin Máxima mogen optreden.

Zenuwachtig zijn de kinderen van het orkest nog niet voor het optreden. 'Eén week van tevoren. Dan word ik pas echt zenuwachtig', zegt Marrah van der Heijden, lid van het kinderorkest.

'Gekscherend begonnen'
'Het is een beetje gekscherend op een woensdagmiddag begonnen. De directeur deed een flyer van 'meer muziek in de klas' in mijn postvak', vertelt muziekdocent Marcel den Os.

Hij besloot een muziekvideo te maken van het orkest op de school. Die heeft hij opgestuurd. En van het één kwam het ander.

Carré
Een aantal kinderen in het orkest weten al wel wat ze willen vragen aan de koningin. 'Ik zou willen vragen of ze het leuk vindt om koningin te zijn en om koninginnedingen te doen.

Op 9 december is het zo ver. Dan staat het samengestelde orkest op het podium van Carré. Het optreden wordt verzorgd door tien schoolorkesten, die allemaal een aflevering van de BZT Muziek Show hebben gewonnen.

Lees ook Groninger schoolorkest mag spelen voor Máxima na winst BZT Muziek Show
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws