Winschoten heeft na jaren weer een vechtsportgala

Komend weekend wordt in Winschoten voor het eerst in meer dan tien jaar een vechtsportgala gehouden: Submission. De organisatie hoopt er een terugkerend evenement van te maken.

'Ik kom door het hele land bij dit soort gala's mensen tegen uit Winschoten', vertelt organisator Andre Stötefalk. 'En die vragen steeds: wanneer komt er een keer iets in Winschoten. Daarom heb ik dit georganiseerd.'

Slechte naam
Vechtsportgala's hebben lange tijd een slechte naam gehad in Nederland. Zo trokken de gala's onder meer leden van motorclubs aan. Maar Stötefalk maakt zich daar geen zorgen over.

Niet binnen
'Ik heb een beveiligingsteam klaar staan, en mensen in voetbalshirts, clubkleuren of jasjes van motorclubs komen überhaupt niet binnen', zegt hij. 'Zo hebben we het ook afgesproken met de gemeente.'

De vechtende visboer
In Winschoten staan zaterdag een aantal professionele kickboksers in de ring. Ook zijn er Mixed Martial Arts-partijen. Maar naast de profs, zijn er ook regionale amateurs. Zo maakt visboer Chris Lich (37) uit Winschoten er zijn debuut, vertelt Stötefalk.

'En hij is er helemaal klaar voor. Hij is op gewicht en Chris gaat Winschoten laten zien wat kickboksen is.'
Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws