Gerechtshof wil reconstructie van schietpartij Grote Beerstraat

Het gerechtshof in Leeuwarden wil nog dit jaar een reconstructie laten maken van de schietpartij in de Grote Beerstraat in Groningen. In december 2014 zou een 29-jarige Stadjer daar een man hebben neergeschoten.

Het zou gaan om een zogenaamde ripdeal. Het slachtoffer werd na de schietpartij gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij was met geweld bestolen van wiet en hasj in de Grote Beerstraat. 

Reconstructie
De Stadjer ontkent tot nu toe in alle toonaarden. Omdat er weinig bewijs is, wil de rechter een reconstructie. Het hof realiseert zich dat een dergelijk onderzoek veel werk met zich meebrengt, maar er is nu te weinig informatie om tot een oordeel te komen.

De reconstructie moet op een zaterdagavond plaatsvinden. Naast de verdachte en het slachtoffer moeten de getuigen meewerken. Ook een persoon die zei dat hij de schietpartij zag vanachter een raam van zijn woning.

Whatsapp
In de WhatsApp berichten op de telefoon van het slachtoffer kwam de 29-jarige Stadjer naar voren als mogelijke dader. Die zei dat hij zelf werd beschoten. Dit verhaal werd als ongeloofwaardig gezien. 

Poging moord
De Stadjer werd voor dit vergrijp eerder dit jaar al veroordeeld tot zeven jaar cel. De rechter achtte poging tot doodslag toen bewezen.


Maar het Openbaar Ministerie vindt dat de man veroordeeld moet worden voor poging tot moord. Het OM vindt dat de Stadjer naast de 6,5 jaar celstraf ook nog een eerder opgelegde celstraf van een jaar uit moet zitten. 

Lees ook:
- Eis 6,5 jaar cel in hoger beroep schietpartij Grote Beerstraat
- Slachtoffer schietpartij Grote Beerstraat krijgt voorlopig geen schadevergoeding
- Neergeschoten Stadjer eist voorschot op schadevergoeding
- Zeven jaar cel voor schutter Grote Beerstraat
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws