Zes Groningers op kieslijst Piratenpartij

Op de kieslijst van de Piratenpartij staan zes leden uit de provincie Groningen. Dat maakt de partij bekend na haar congres afgelopen weekend. In totaal staan 36 leden op de kieslijst van de Piratenpartij.

Alex Straver, lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van Groningen twee jaar geleden, heeft de hoogste notering. Hij staat op de vijfde plaats van de kieslijst.

Terug uit Finland
Maarten Lensink staat op 8. Hij woont in Finland, maar is geboren en getogen in Haren. Hij komt hier volgens de partij wonen als hij een zetel krijgt. De lijst wordt aangevuld met Michiel Dulfer uit Groningen (11), Leo van Oudheusden (22), Melvin Stubbe uit Winschoten (24) en Ewoud Hofman uit Groningen (32).

Wat wil de partij?
De Piratenpartij komt vooral op voor privacy op het web. De partij wil bijvoorbeeld dat persoonsgegevens voor een beperkte tijd bewaard blijven. Nu worden zoekopdrachten in Google bewaard in je browser. Zoek je een keer op Gran Canaria, dan kom je op andere sites nog dagenlang advertenties tegen voor een vakantie naar het Spaanse eiland. De partij wil hier een einde aan maken.

Lees ook: Winschoter staat op kieslijst Piratenpartij
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws